Agendă de weekend (6-8 august 2021)
Agendă de weekend (6-8 august 2021)

Agendă de weekend (6-8 august 2021)

Sfârșitul de săptămână (6-8 august) este o sursă de entuziasm chiar mai mare decât de obicei pentru Poarta Transilvaniei. La Bistrița se vor organiza două festivaluri, unul artistic și altul culinar, printre alte evenimente culturale

This is custom heading element

Dacă fructele de mare și deliciile turcești sună apetisant, atunci Festivalul Mediteranean e o experiență culinară ce nu poate fi ratată. Homari, caracatiță, king crab, kebab și baclava cu nucă, vistic, vișine și ciocolată sunt doar câteva dintre deliciile pregătite de pricepuții bucătari.

Festivalul deliciilor se va ține pe toată durata weekendului, de vineri, 6 august până duminică, 8 august 2021. Tarabele vor fi deschise zilnic între orele 12:00 și 22:00. Locația evenimentului culinar este platoul din fața Palatului Culturii din Bistrița.

This is custom heading element

După succesul originalului Pup-o, mă!, o continuare pe măsură era inevitabilă. Frații din Răchițele revin pe marele ecran în mult așteptata comedie regizată de Camelia Popa.

Avanpremiera filmului va avea loc la Bistrița, sâmbătă, 7 august 2021, de la ora 21:00. Fanii Pup-o, mă! sunt așteptați să vizioneze al doilea film al seriei, Mireasa Nebună, la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud. 

Prețul unui bilet este de 25 de lei. Biletele pot fi achiziționate la caseria Complexului Muzeal Bistrița Năsăud între orele 10:00 și 18:00.

This is custom heading element

Florin Ștefan, unul dintre cei mai buni instrumentiști din România va performa la Bistrița alături de Radu Florian Tofan la clape și Mihail Petruț la tobe. Muzica instrumentală, băutura rece și compania prietenilor creează atmosfera perfectă pentru o seară de august. Evenimentul este recomandat de WTF Rock Festival. 

Concertul se va ține sâmbătă, 7 august 2021, de la ora 20:00, la Pub Corso, în Piața Mică din Bistrița. 

Prețul unui bilet este de 30 de lei. Biletele pot fi achiziționate de la Pub Corso. De asemenea, se pot face rezervări la numărul de telefon 0753074959.

This is custom heading element

Asociația Culturală Bistrița Medievală invită pasionații de istorie și artă la prima ediție a fascinantului Festival de Arte Vechi. Festivalul propune o călătorie prin tradițiile din muzică, dans, pictură și meșteșug. Pe lângă evenimentele artistice, se va organiza și un atelier de creație. Pe toată durata festivalului se va desfășura și târgul de meșteșuguri vii. Programul complet al evenimentului poate fi citit mai jos:

Vineri, 6 August

Ora 17.00 

INSPIRAȚIE, vernisajul expoziției de pictură a creatoarei Silvia Țogorean la Casa Argintarului, în Centrul German Bistrița, Str. Dornei nr. 5.

Ora 19.00

Recital de lăută renascentistă, arhilăută, chitară barocă cu muzicianul Nicolae Szekely  la Casa Argintarului, în Centrul German Bistrița, Str. Dornei nr. 5.

Sâmbătă, 7 August

Ora 11:00 

Atelier de creație cu artista Silvia Țogorean la Casa Argintarului, în Centrul German Bistrița, Str. Dornei nr. 5.

Ora 16:00

Dansuri medievale cu grupul Nosa la Biserica Romano-Catolică din Bistrița, pe Str. Gheorghe Șinchai nr. 26. 

Ora 17:00 

Recital de orgă și inaugurarea orgii proaspăt renovate și extinse cu Norbert Töttösy la Biserica Romano-Catolică din Bistrița, pe Str. Gheorghe Șinchai nr. 26.  

Duminică, 8 August

Ora 16.00

Dansuri medievale cu grupul Nosa la foișorul din parcul central.

Ora 17.00

Recital de muzică medievală, renascentistă și tradițională cu Huniadi Cantores la foișorul din parcul central.

Târgul de meșteșuguri Produs în Bistrița-Năsăud se va desfășura pe pietonalul Liviu Rebreanu pe toată durata weekendului.

Participarea la evenimente va fi posibilă și în mediul online, prin vizionarea acestora live pe pagina de Facebook a Festivalului de Arte Vechi . Înregistrările vor rămâne încărcate pe pagină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center