Agenda de weekend (8-10 aprilie 2022)
Agenda de weekend (8-10 aprilie 2022)

Agenda de weekend (8-10 aprilie 2022)

În perioada 8-10 aprilie 2022 bistrițenii se vor bucura de o varietate de activități culturale și recreative. De la concerte și târguri la prezentări dedicate viitorilor studenți, acest weekend va fi plin de evenimente memorabile.

Târgul breslelor moderne în Piața Centrală

Ostermarkt, cunoscut și ca Târgul de Paște, e o tradiție vie de peste 900 de ani. Acest obicei cu baze săsești va colora centrul orașului cu ouă pictate și alte decorațiuni de Paște. Evenimentele din cadrul târgului oferă ocazia perfectă de a intra în spiritul sărbătorilor Pascale.

Târgul de produse meșteșugărești, artizanat și alimente locale va avea loc în Piața Centrală, pe durata 8-10 aprilie 2022. De asemenea, sâmbătă, în data de 9 aprilie se vor organiza următoarele evenimente în cadrul târgului:

10:00 – Vernisajul expoziției Destinația Acasă” – Colecția Rosemarie Nief la Casa Argintarului

11:00 – Ateliere de pictat ouă cu Silvia Togorean la Casa Argintarului

13:00 – Parada ansamblurilor artistice pe Pietonalul Liviu Rebreanu

13:15 – Spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale germane pe Pietonalul Liviu Rebreanu

Ziua porților deschise la UTCN Extensia Bistrița

Cei ce nu au apucat încă să viziteze noul sediu al extensiei UTCN pot participa la ultima zi a porților deschise. Doritorii vor participa la un tur fascinant ce cuprinde ofertele pe care le prezintă Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Aceștia vor putea interacționa atât cu studenți și cadre didactice, cât și cu roboți, ochelari AR, imprimante 3D și multe alte aplicații inovative. 

Ultima zi de vizită este vineri, 8 aprilie 2022. Universitatea poate fi găsită în Piața Centrală, pe pietonal, în zona Bisericii Evanghelice. Porțile sunt deschise vizitatorilor de la ora 9:00 dimineața până la 18:00.

Expoziția proiectului Dincolo de poveste. Graiul straielor moştenite la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Un proiect îndrăzneț organizat de un parteneriat al câtorva muzee din țară propune organizarea primei întâlniri la Bistrița. Participanții la acest eveniment vor fi transportați prin trecut și datină, într-o expoziție a pieselor de port și a podoabelor tradiționale. De asemenea, elevii de la Colegiul Național Andrei Mureșanu, coordonați de Ștefania Borodi, vor contribui cu simboluri ale legăturii temeinice cu poveștile bunicilor. Gela Neamțu și Mihaela Bolog sunt responsabilii acestui proiect.Evenimentul cultural se va organiza vineri, 8 aprilie, de la ora 17:00. Locația este Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

A jazzy night la Vivi’s

După o săptămână epuizantă, un concert jazz cea mai atractivă cale spre detașare. Toți pasionații de muzică de calitate sunt așteptați la Vivi’s pentru un concert de neuitat cu Oana Mureșan și Peter Sarosi.

Concertul se va ține la Vivi’s, Drum Centură 341A, în seara de sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20:00.Accesul se face pe bază de rezervare. Pentru rezervări și informații adiționale este disponibil numărul de telefon 072424393.

Concert RoadkillSoda la Soho Music Hall

Un concert dedicat rockerilor bistrițeni se anunță la Soho. RoadkillSoda este o trupă cutezătoare ce știe să creeze o atmosferă atât nostalgică, cât și electrizantă. Noul single al trupei, LOUD & PROUD, este reprezentativ pentru călătoria formației în cei zece ani de la înființare. Publicului îi este promis un ritm ce rămâne în suflet, energie și distracție.

RoadkillSoda vor concerta sâmbătă, 9 aprilie 2022, de la ora 21:00, pe strada Dimitrie Cantemir, numărul 1, la Soho Music Hall.

Un bilet la intrare costă 35 de lei, iar unul achiziționat din timp costă 25 de lei. Biletele sunt de vânzare pe aici, pe iabilet.ro.

Ne puteți găsi, de asemenea, pe Instagram și Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Preference Center