Agendă de weekend – Bistrița (10-12 septembrie 2021)
Agendă de weekend – Bistrița (10-12 septembrie 2021)

Agendă de weekend – Bistrița (10-12 septembrie 2021)

Perioada 10-12 septembrie 2021 vine cu o mulțime de evenimente muzicale, de la DJ talentați la recitale de pian. Bistrițenii vor avea oportunitatea să admire arta și să protejeze mediul în acest weekend.

This is custom heading element

Urmașii breslelor își vor pune în valoare meșteșugul în acest weekend la noua ediție a Târgului Breslelor. Istoria, tradiția și arta vor fi prezente la acest eveniment ce îi va conecta pe locuitorii Bistriței de trecutul lor.

Tot pe Pietonal, bistrițenii vor găsi tarabe de delicii orientale. Baklavale, Sarailie, plăcinta cu brânză Suborek și înghețata turcească Maras Dondruma sunt doar câteva dintre bunătățile ce vor putea fi degustate.

Doritorii vor putea trece pe la Târgul Breslelor în perioada 10-12 septembrie 2021, între orele 10:00 și 20:00. Deliciile orientale vor putea fi savurate în aceeași perioadă, între orele 9:00 și 14:00. Ambele evenimente vor avea loc pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

This is custom heading element

Solistul Cristea Mihály va susține un recital de pian pe care niciun pasionat de muzică clasică nu ar trebui să-l rateze. Programul recitalului cuprinde Scherzo nr. 3 și Balada nr. 2 de Frédéric Chopin și Rapsodia Ungară nr. 6, Valse Caprice nr. 6 și Mephisto Vals nr. 1 de Liszt Ferenc.

Recitalul va avea loc vineri, 10 septembrie 2021, de la ora 19:00 la Sinagoga din Bistrița.

Prețul unui bilet este de 15 lei. Biletele se pot achiziționa la sediul Centrului Cultural Municipal Bistrița pe strada Albert Berger, Nr. 10.

This is custom heading element

Expoziția colectivă Salonul Vocațional, curatoriată de Alexandru Uiuiu, își are programat vernisajul la începutul acestui weekend. Diversele opere realizate prin artă plastică, pictură sau grafică invită privitorul să caute povestea din spatele pensulei, arătându-și autenticitatea atât prin detalii, cât și prin tehnică.

Artiștii expuși sunt Ruxanda Andresi, Raluca Deac, Maria Kovacs, Ecaterina Marica, Maria Monda, Călin Pop, Nuria Pop, Adriana Scripet, Maria Ujică și Alexandru Liviu. Profesorul coordonator este Adriana Scripet.

Vernisajul va avea loc vineri, 10 septembrie 2021, de la ora la 17:00 la Casa cu Lei de pe strada Nicolae Titulescu din Bistrița. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10-30 septembrie 2021.

This is custom heading element

Chitaristul Andrei Cerbu împreună cu The Voodoo Child vor concerta în Viișoara. Muzica rock interpretata va crea o atmosferă energică ce merită simțită împreună cu prietenii.

Evenimentul este programat vineri, 10 septembrie 2021, de la ora 21:00. Locația este Vivi’s, în Viișoara, pe Drum Centură 341A Bistrița.

Accesul este permis numai pe bază de rezervare. Pentru informații și rezervări se va apela numărul 0724243931.

Locurile sunt limitate.

This is custom heading element

Bolts and Gears, echipa de robotică a Colegiului Național Liviu Rebreanu Bistrița, organizează o acțiune de ecologizare pe Via Transilvanica. Traseul de lungă distanță Via Transilvanica este un proiect Tășuleasa Social ce se întinde de la Putna la Drobeta-Turnu Severin și este îndrăgit de călătorii la pas, bicicliștii și călăreții din toată țara.

Participanții la activitate vor putea admira impresionantele peisajele în timp ce ajută la curățarea a 5 kilometri din traseu.

Acțiunea de ecologizare este programată sâmbătă, 11 august 2021. Plecarea se va face la ora 10:00 de la Biserica Ortodoxă Mureșenii Bârgăului. Participanții vor ajunge la punctul de sosire după aproximativ 4 ore, la Borna 044.

Pentru înscriere se va completa acest formular. Locurile sunt limitate.

This is custom heading element

Brikada își demonstrează din nou titlul de mare promotor al artei prin organizarea unui eveniment Street Drop ce celebrează cultura urbană și Hip-Hop. Programul cuprinde momente muzicale cu InDJstione, lansare de merch Brikada cu Ciumeg, artă stradală realizată de Galeria Să Fiți Cuminți din București și o sesiune de live painting a unui Neica Nime.

Evenimentul are loc sâmbătă, 11 septembrie 2021, de la ora 12:00, la terasa Brikada de pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița.

This is custom heading element

David Alen Clay, fost participiant la Românii au Talent, recunoscut pentru sensibilitatea pe care o trezește în public, va concerta la Vivi’s.

Evenimentul este programat sâmbătă, 11 septembrie 2021, de la ora 21:00. Locația este Vivi’s, în Viișoara, pe Drum Centură 341A Bistrița.

Accesul este permis numai pe bază de rezervare. Pentru informații și rezervări se va apela numărul 0724243931.

Locurile sunt limitate.

Evenimentele culturale din Cluj din perioada 10-12 septembrie 2021 se găsesc AICI.

[uncode_share layout=”multiple”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center