Agendă de weekend – Bistrița (3-5 septembrie 2021)
Agendă de weekend – Bistrița (3-5 septembrie 2021)

Agendă de weekend – Bistrița (3-5 septembrie 2021)

Toamna începe cu artă, muzică și sport la Bistrița în perioada 3-5 septembrie 2021. Un nou club al artelor va fi inaugurat în acest weekend.

This is custom heading element

Proiectul CUB – Clubul Artelor al Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița va fi inaugurat printr-un eveniment de lansare de carte și vizionare de film. Clubul Artelor CUB, coordonat de Alexandru Uiuiu, va cuprinde secțiuni de scriere creativă, lecturi publice, lansări de carte, fotografie, jurnalism și multe altele.

Cartea „Ce rămâne din ce trece” de George Țâra va fi lansată post-mortem la acest eveniment. Invitați la lansare vor fi Ioan Groşan, Lucian Perţa şi Viorel Mureşan. La lansare se va prezenta filmul „G. Țâra – Exegeză”.

Evenimentul are loc vineri, 3 septembrie 2021,  de la ora 17:00. Locația este Palatul Culturii din Bistrița.

This is custom heading element

Pumn de Țărână Band va concerta la Bistrița, iar seara se prevede a fi plină de fascinație și aplauze. Trupa îmbină jazz-ul cu rap-ul într-un mod inedit, aflându-se la intersecția dintre mistic și onest.

Trupa este compusă din Onisim Lungu (rap vocals & lyrics), Rosa Fürpass-Netočný (vocals), Victoria Pfeil (soprano & baritone sax), Aron Hollinger (electric guitar), Andreas Huber (trombone), Sarah Brait (electric bass) și Raphael Schuster (drums).

Concertul va avea loc vineri, 3 septembrie 2021 de la ora 18:30 la Palatul Culturii din Bistrița.

Prețul unui bilet este de 20 de lei.

This is custom heading element

Nu se poate discuta despre arta tradițională românească fără a menționa țesutul. Cele mai faimoase țesături de uz gospodăresc sunt traistele și trăistuțele recunoscute pentru modelele lor impresionante. De aceea, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează o expoziție temporară de trăistuțe și traiste tradiționale.

Expoziția va fi inaugurată sâmbătă, 4 septembrie 2021 și va ține până pe 31 octombrie. Locația este muzeul Cuibul Visurilor din Maieru, str. Principală, nr. 200.

This is custom heading element

Pasionații de fotbal și doritorii de destindere pot urmări un meci calitativ în acest sfârșit de săptămână. Gloria Bistrița va juca împotriva echipei Unirea Ungheni într-un meci de liga a treia.

Meciul va avea loc sâmbătă, 4 septembrie 2021, de la ora 17:00 la Stadionul Jean Pădureanu din Bistriţa.

This is custom heading element

D’Jurj face o oprire la Bistrița în cadrul turului său național. O seară de ascultat cover-uri și muzică energică cu prietenii la terasă este modul perfect de a încheia o săptămână aglomerată.

Concertul se va ține duminică, 5 septembrie 2021, de la ora 18:00. Locația este terasa Brikada de pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

Evenimentele culturale din Cluj din perioada 3-5 septembrie 2021 se găsesc AICI.

[uncode_share layout=”multiple”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center