Comunitatea Lgbtq+
Comunitatea Lgbtq+

Comunitatea Lgbtq+

This is custom heading element

În ciuda faptului că pentru mulți oameni comunitatea lgbtq+ pare o comunitate nouă, cercetătorii afirmă că primul cuplu de homosexuali sunt niște egipteni antici cu numele de Khnumhotep și Niankhkhnum care datează din anul 2400 î.Hr. De asemenea, antropologii Stephen Murray și Will Roscoe au raportat că femeile din Lesotho au avut „relații erotice pe termen lung” fiind sancționate social și numite motsoalle – termen care descrie relația specială dintre femei.

This is custom heading element

Până în momentul de față înțelegerea științifică declară că orientarea sexuală nu este o alegere. Este un proces complex în care sunt implicați factori biologici și de mediu. Studiile psihologice resping ideea că orientarea sexuală a fiecăruia este bazată pe boli mintale. Cercetătorii susțin că homosexualitatea, una dintre cele patru categorii principale de orientări sexuale (celelalte fiind asexualitatea, bisexualitatea și heterosexualitatea) este un comportament natural al varietății sexuale umane și nu reprezintă rezultatul unor cauze psihologice negative. La sfârșitul secolului al XIX-lea a început o mișcare de legalizare a drepturilor  homosexuale iar în prezent acestea prevăd dreptul la căsătorie și uniuni civile, adopții, angajare, participare la servicii militare, acces egal la sănătate și introducerea unei legalizări anti-violență care să fie protejați și minorii care sunt homosexuali.

This is custom heading element

Persoanele care fac parte din comunitatea lgbtq+ sunt adesea constrânse discriminării astfel ele preferă să își țină orientarea sexuală ascunsă. Comportamentul necivilizat față de aceste persoane este descris ca fiind homofobie. Homofobia poate izvorî dintr-o convingere personală, adesea religioasă, conform căreia homosexualitatea este „nenaturală” sau reprezintă o „disfuncție”. Persoanele “anti-gay” ar trebui să aibă o auto-reflexie, sugerează un nou studiu care spune că un comportament ostil față de persoanele homosexuale poate ascunde o atracție neasumată față de același gen.  „Acest studiu arată că dacă simțiți acest tip de reacție viscerală la un grup exterior ar trebui să vă întrebați de ce”, a spus co-autorul Richard Ryan, profesor de psihologie la Universitatea din Rochester, într-un comunicat. „Acele emoții intense ar trebui să servească drept apel la auto-reflectare”.  Din păcate toată discriminarea și homofobia asupra persoanelor lgbtq+ cauzează un așa impact asupra creierului și chiar fizicului încât mulți aleg să se sinucidă. Ceea ce e mai trist e că un impact mare au propriile familii. Mulți aleg să-și abandoneze copiii în loc sa le ofere suportul necesar. Astfel ei sunt nevoiți să se lupte cu o întreagă societate, chiar și cu familia unde ar trebui să fie în siguranță. Totodată, cuplurile homosexuale sunt acuzate de superficialitate și falsitate în relațiile lor deși acestea sunt echivalente celor heterosexuale. Tot oamenii de știință spun că nicio persoană nu este exclusiv heterosexuală. O largă categorie de oameni au o predispoziție mai mare sau mică în a fi atrași de persoane de-același sex. “Bărbații nu se împart în două categorii: homosexuali și heterosexuali. Lumea nu este împărțită în capre și oi”, scria Kinsey.

This is custom heading element

Cum spuneam mai devreme, multe persoane din comunitatea lgbtq+ își țin orientarea sexuală ascunsă. Totuși, unele aleg să își facă publică orientarea, această acțiune purtând în limba engleză numele de “coming out”. Majoritatea se deschid doar în fața persoanelor apropiate în zona cărora se simt în siguranță. Bineînțeles, nu e nevoie de un coming out ca persoana respectivă să fie valida în orientarea ei. Asta nu înseamnă că o ține ascunsă, coming out-ul fiind mai mult un concept social.

This is custom heading element

[uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes” no_back=”yes”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center