Criminali în serie: Barbie și Ken
Criminali în serie: Barbie și Ken

Criminali în serie: Barbie și Ken

Criminalii în serie sunt foarte greu de distins față de restul lumii și pot avea diferite roluri . Pot fi tați, mame, surori, frați, iubiți sau iubite. Pot acționa singuri, în grupuri sau alături de partenerul de viață. Un astfel de exemplu îl constituie cuplul format din Paul Bernardo și Karla Homolka, cunoscuți și ca „The Barbie and Ken serial killers”.

This is custom heading element

Paul Bernardo, supranumit și „Violatorul din Scarborough”, s-a născut în 1964, în Scarborough, Ontario, Canada, într-o familie cu venituri stabile. Cu toate acestea, bărbatul a suferit traume încă din copilărie, tatăl său fiind acuzat de abuz sexual asupra copiilor. Prin urmare, mama băiatului s-a îndepărtat de propria familie și-a încetat să se mai ocupe de propriii copii. La vârsta de 16 ani, mama acestuia i-a spus lui Paul că a fost conceput în afara căsătoriei, lucru ce l-a afectat pe adolescent într-un mod negativ, începând să dezvolte un comportament violent față de femei. Acestuia îi făcea plăcere să citească romanul horror American Psycho (roman scris de Bret Easton Ellis și publicat în anul 1991, care urmărește povestea lui Patrick Bateman, un criminal în serie și bancher în Manhattan) pe care, conform mai multor surse, îl considera propria sa „Biblie”.

This is custom heading element

În 1988, în Scarborough apăru un individ, care abuza sexual numeroase femei, atacându-le de obicei, seara când erau singure. Multe dintre acestea au depus plângere la poliție, însă niciuna nu reuși să vadă fața bărbatului. Tot ce știa poliția era că atacatorul era un bărbat tânăr, cu părul deschis la culoare. În cele din urmă, aceștia au apelat la serviciile FBI-ului. Specialiștii au reușit să facă legătura între Violatorul din Scarborough și încă patru atacuri.

This is custom heading element

Karla și Paul s-au întâlnit pentru prima dată în anul 1987, când Karla avea 17 ani, iar  Paul, 23. Paul era un absolvent de contabilitate, pe când Karla lucra ca și asistent veterinar. După ce fata a terminat liceul, cei doi s-au mutat împreună formând un cuplu foarte bine văzut atât de prietenii lor, cât și de familia fetei.

În luna mai a anului 1990, poliția a publicat un portret despre care credeau că ar putea fi prădătorul sexual din Scarborough. Mulți dintre prietenii lui Paul au sunat la poliție spunând că bărbatul din portret seamănă foarte mult cu acesta. Bernardo a fost chemat la secție pentru a fi interogat. Totodată, polițiștii au reușit cu acordul lui, să îi ia o mostră ADN, care urma să fie analizată. Însă, rezultatele nu au venit devreme deoarece sute de mostre așteptau deja să fie testate, iar pe vremea aceea analizele ADN nu erau la fel de avansate ca astăzi.

Între timp, cei doi tineri s-au logodit, iar Paul începu să aibă numeroase fantezii sexuale și sadice cu sora mai mică a Karlei, Tammy Homolka, în vârstă de numai 15 ani. După trei ani de relație, bărbatul începuse să-i reproșeze iubitei sale că aceasta nu îi poate oferi virginitatea ei, afirmând faptul că ar trebui să-i dea, în schimb, virginitatea surorii sale. Karla a acceptat spunându-i lui Paul că îi va oferi ceea ce își dorește, acesta fiind cadoul său de Crăciun. Astfel, în seara de 23 decembrie 1990, după ce restul familiei s-a retras în dormitoare, cei doi au invitat-o pe Tammy să mai stea cu ei. Aceștia i-au oferit adolescentei băuturi alcoolice în care au pus anestezic pentru animale, ceea ce o va lăsa inconștientă pe tânăra victimă. Cei doi au întreținut, pe rând, relații sexuale cu adolescenta adormită în timp ce filmau totul, iar Homolka ținea peste gura surorii sale o bucată de material îmbibată într-o substanță numită Halotan. La un moment dat, Tammy a început să vomite, moment în care tinerii au apelat la numărul de urgențe. Copila a fost transportată la spital, unde i s-a acordat primul ajutor, însă la scurt timp, medicii au declarat decesul acesteia. Cu toate că aceștia au remarcat arsura provocată de Halotan de pe fața fetei, medicii au declarat că tânăra a murit fiind înecată de propria vomă, cauzată de o intoxicație cu alcool.

Leslie Mahaffy, în vârstă de 14 ani, a fost următoarea lor victimă, aceasta fiind răpită de către Paul și Karla în iunie 1991. Fata a fost abuzată sexual timp de două zile, după care Bernardo a ucis-o prin strangulare, moment filmat de Homolka. Apoi, Paul a tăiat corpul fetei în multiple părți pe care le-a așezat în blocuri de beton, acestea fiind aruncate în Lacul Gibson. Paul și Karla s-au căsătorit în 29 iunie 1991, exact în ziua în care rămășițele lui Leslie au fost găsite în lac.

În 1992, aceștia au răpit-o pe Kristen French (15 ani) pe care au ținut-o în viață timp de două săptămâni, timp în care au abuzat-o sexual, pentru ca mai apoi, Bernardo să o ucidă și pe ea.

Abia în decembrie 1992, poliția a început analiza sângelui colectat de la Paul cu aproape trei ani în urmă. În aceeași lună, Paul a agresat-o fizic pe Karla în așa fel încât aceasta a rămas cu ambii ochi înnegriți. Bernardo a acuzat-o pe Homolka că aceasta a ucis-o intenționat pe sora sa, Tammy, lucru confirmat de Karla. În urma acestui episod, femeia s-a mutat în casa părinților săi.

În februarie 1993, poliția a identificat ADN-ul lui Paul ca fiind cel al violatorului din Scarborough. Karla le-a confesat mătușii și unchiului său că, într-adevăr, Paul a fost cel care le-a ucis pe Leslie Mahaffy și Kristen French și că cei doi au filmat ambele crime.

This is custom heading element

În timp ce era interogată, Homolka își crease o imagine de victimă, iar poliția îi oferi o înțelegere care consta în condamnarea ei la 12 ani de închisoare în schimbul cooperării sale cu autoritățile. Însă, imaginea creată de aceasta a dispărut odată cu descoperirea filmărilor celor doi în care se observă faptul că Homolka nu era o victimă.

Poliția a descoperit în locuința celor doi peste 900 de piese, care au constiuit dovezi în procesul demarat împotriva cuplului.

În cele din urmă, Karla a fost condamnată la inițialii 12 ani de închisoare, fiind eliberată în 2005, iar Paul a fost condamnat pe viață în 15 septembrie 1995.

FACT: Paul și Karla au fost supuși testului de psihopatie, punctajul maxim fiind de 40 de pucte. Karla a avut un scor de 5 puncte, pe când Paul a acumulat 35 de puncte.

Pentru mai multe detalii, un documentar ce urmărește povestea celor doi îl puteți viziona accesând următorul link: https://topdocumentaryfilms.com/ken-barbie-killers/

[uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center