Hoțul de cărți – recenzie
Hoțul de cărți – recenzie

Hoțul de cărți – recenzie

This is custom heading element

Hoțul de cărți este un roman istoric scris de autorul australian Markus Zusak, urmărind povestea unei fetițe pe nume Liesel Meminger. Soarta o duce pe aceasta departe de părinții și fratele ei, ajungând să trăiască într-o familie adoptivă, acțiunea petrecându-se în Germania nazistă, în timpul celui de-al doilea război mondial. După cum spune și titlul, fata ajunge „un hoț de cărți”, luând parte la diferite evenimente care o vor face să descopere cruzimea regimului nazist, dar și a vieții.

Un aspect impresionant, din punctul meu de vedere, este naratorul în sine, o „personalitate” la care nu mă așteptam vreodată să o văd în această ipostază. Deși acțiunea e fictivă, Zusak face o treabă foarte bună în conturarea vieților duse de oamenii care trăiau în societatea nazistă a perioadei respective, precum și a atrocităților regimului. Personajele sunt bine prezentate și reflectă o varietate de tipologii umane mai mult sau mai puțin afectate de ideologia impusă.

This is custom heading element

Hoțul de cărți m-a ajutat să trec mai bine prin perioada carantinei de dinaintea examenului de bacalaureat pe care l-am susținut anul trecut. Deși carantina nu m-a afectat prea mult, eu fiind o persoană introvertită, faptul că examenul se apropia mă făcea din ce în ce mai stresată. Citeam zilnic materia pentru bac, ceea ce, desigur, devenise plictisitor. Atunci a fost momentul în care am decis să citesc Hoțul de cărți, carte de la care aveam mari așteptări.

Pot spune că nu am fost dezamăgită și că a devenit cartea mea preferată ever. Am citit-o în câteva zile pentru că eram foarte dornică să obțin rezultate foarte bune la examenul de capacitate și de aceea nu am renunțat la repetatul zilnic al lecțiilor.

Așteptam cu nerăbdare să termin cu învățatul ca să pot citi din nou și de fiecare dată mă pregăteam pentru mici reprize de plâns pentru că, vă avertizez, veți plânge mult în timpul lecturii acestei cărți, așa că, pregătiți și niște șervețele înainte.

This is custom heading element

Cel mai probabil nu tuturor vă va plăcea romanul lui Zusak, însă, dacă sunteți pasionați și interesați de această parte a istoriei ce cuprinde perioada regimului nazist și toate faptele de nedescris ale acestuia, atunci cartea e un must read.

Am să adaug și faptul că Hoțul de cărți a fost ecranizat într-un film cu același nume, realizat de Twentieth Century Fox, în anul 2013.

Cartea o puteți achiziționa din majoritatea librăriilor, fie ele fizice sau online.

This is custom heading element

This is custom heading element

„Înainte să meargă fiecare la casa lui, Rudy se opri pentru o clipă și spuse:
– La revedere, Saumensch! râse. La revedere, hoțule de cărți!

Era pentru prima oară când Liesel fusese însemnată cu acest titlu și nu putea să ascundă faptul că îi plăcea foarte mult.”

[uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes” no_back=”yes”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center