Incapacitatea de a romantiza viața atunci când mindsetul tău este distructiv
Incapacitatea de a romantiza viața atunci când mindsetul tău este distructiv

Incapacitatea de a romantiza viața atunci când mindsetul tău este distructiv

„Romantismul este parfumul ce transformă rătăcirea în trăire.”

definiţie de Claudiu Ovidiu Tofeni în Alfabet din Viaţă

Ce este romantizarea şi de ce este important mindsetul?

Romantizarea este atunci când tranformi ceva astfel încât să aibă un sens romantic sau când oferi unui lucru un sentiment de romantism, prin asta făcându-l special. Romantizarea nu are loc doar când ești într-o relație. Poate avea loc în orice circumstanță și prin orice lucru pe care îl faci.

Mindsetul este un set de credințe care modelează felul în care privești lumea și pe tine însuți. Influențează modul în care gândești, simți și te comporti în orice situație.

Incapacitatea de a romantiza viaţa

Romantizarea vieții este un obicei de care toată lumea ar trebui să se folosească. Dar ce se întâmplă când mindsetul tău este unul distructiv?

Din păcate, incapacitatea romantizării este foarte des întâlnită în generațiile noi, iar asta duce la o viață mai dificilă, deoarece prin romantizarea lucrurilor poți trece mai ușor peste neplăceri. De exemplu, dacă urăști să înveți pentru școală, poți să îți aranjezi lucrurile și locul în care înveți în așa fel încât să-ți placă și să-l romantizezi prin afirmații pozitive impuse de tine.

Acest lucru nu se poate întâmpla dacă ai un mindset distructiv. Totul pornește de la gândirea ta, iar astfel cu un mindset negativ nu vei putea niciodată să “îmbrățișezi” acest stil de viață foarte important.

Până la urmă, ce este puterea de a-ți romantiza viața? Ea te poate ajuta să scapi de emoțiile negative și să ieși din zona de confort, sau să înveți să apreciezi lucrurile mici, care par a fi neînsemnate.

Legătura dintre mindset şi incapacitate

Putem spune că totul pornește de la mindset în această călătorie prin care ne trece viața. Deci, cu unul care te sabotează intenționat prin vorbe negative, calea către o viață fericită sau lipsită de unele probleme este imposibilă. Așadar, pentru a iniţia romantizarea vieţii trebuie să începem cu o gândire care nu incearcă să ne încurce chiar de la început.

Incapacitatea apare atunci când nici măcar nu vrem să încercăm un lucru, să nu ieșim din zona de confort. Acest mindset distructiv poate apărea, spre exemplu, atunci când o părere rea despre ceva ne împiedică să încercăm la rândul nostru experiența, fiind imposibil să avem o perspectivă personală. De asemenea opiniile celorlalți față de noi influențează puternic mindsetul și dorința de a încerca ceva nou.

Romantizarea vieţii în câţiva paşi simpli

După ce nu ai mai băgat in seamă lucrurile negative din mindsetul tău, poți încerca să ieși din zona ta de confort și să dai start la romantizarea vieții tale. Fiind la început, trebuie să parcurgi pași mici, de exemplu:

1. Încearcă să vezi lucrurile din altă perpectivă!

Poți să faci asta descoperind mai multe ramuri ale vieții și mai multe moduri de a trăi. Prin asta poți afla mai multe lucruri necesare pentru a-ți clădi propria viață potrivită pentru tine.

2. Creează un scop sau mai multe!

Dacă îți setezi cât mai bine obiectivele vei știi ce contează cel mai mult și te va ajuta să îți păstrezi motivația.

3. Organizează-te!

Organizează spațiul în care stai sau lucrurile pe care le ai în așa fel încât să-ți placă să petreci timpul în acel loc. Perspectiva ta va fi mult mai deschisă la acțiuni pozitive și te vei bucura mai mult de fiecare clipă.

4. Schimbă-ți starea și felul în care vezi lucrurile, chiar modul de viață!

Mici schimbări te pot face să privești altfel lucrurile, iar modul tău de gândire va fi influențat atunci când te bucuri de ceea ce te înconjoară. Aceste schimbări te vor ajuta să te cunoști mai bine.

5. Fă-ţi lucrurile pe care le urăști micile tale plăceri!

Și dacă nu poți schimba toate lucrurile pe care le urăști, poți să încerci să le dai o latură romantică și să-ți dai seama că nici nu erau atât de rele.

Prin asta vreau să spun că există lucruri pe care le poți face și care să te ajute să-ți romantizezi viața, deci ar trebui să lăsăm ideile care ne trag în jos și măcar să încercăm.  Amintește-ți că până la urmă totul în viața ta are un scop.

Apasă AICI pentru a citi articolul nostru despre cum să te apreciezi mai mult

Ne puteți găsi, de asemenea, pe Instagram și Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center