17 ani pentru violarea a două adolescente?
17 ani pentru violarea a două adolescente?

17 ani pentru violarea a două adolescente?

This is custom heading element

Două adolescente Ekaterina Martynova de 14 ani și Elena Samokhina de 17 ani, fără să-și anunțe părinții au plecat de acasă pentru a sărbători ziua Credinței, Speranței și Iubirii. Să vadă focurile de artificii. Prima petrecere în afara școlii pentru Katya. În data de 30 septembrie 2000, la ora 22 fetele așteptau la stație autocarul spre casă. Din cauza fluxului mare de oameni, toate erau pline, atunci au decis să se îndrepte la următoarea stație cu gândul că va fi mai liber. O mașină albă, care avea doi bărbați s-a oprit lângă ele, atunci nici nu le trecea prin cap că nu vor mai asocia albul cu inocența.

This is custom heading element

La volan se afla Viktor Mokhov, un bărbat de 50 de ani, lucra la metalurgie și ascuțea metale, alături de el se afla Lena Badukina, la momentul dat se dădea drept bărbat prezentându-se ca ‘Leosha’. Viktor Mokhov în interviurile date spunea că Lena era lesbiană și mereu se purta violent cu femeile, lovindu-și colegele din școală și timp de 3,5 ani a stat în pușcărie pentru furt. ‘Leosha’ s-a apropiat de fete și le-a propus să le ducă acasă. Au servit pe fete cu ciocolată și vodcă, atunci fetele au adormit și când s-au trezit se aflau deja alături de buncărul în care își vor petrece următoarele 1312 zile. ‘Leosha’ o sufoca pe Elena, Ekaterina era amenințată cu câini. În anul 2020, Ekaterina a publicat două cărți întitulate „Mărturiile prizonierei din subterană” și „Neînvinsa” unde își povestește viața petrecută alături de un pedofil.

Lena Badukina

This is custom heading element

Vecinii îl credeau pe maniacul din Skopin drept om cinstit, politicos, avea mâini de aur, fost militar și șef de partid. Era un fel de John Wayne Gacy. Gacy își ajuta vecinii, la zile de naștere distra copii la petreceri sub numele de „Pogo the Clown”, de acolo se trăgea porecla de „the Killer Clown”. Important era ca nimeni să nu-i suspecteze. Ambii au fost descoperiți din neatenție.

După eliberarea lui Mokhov, el a dat interviu Kseniei Sobceak în care eticheta fetele ca prostituate, „fiind femei ușuratice, au acceptat băutura, deci nu este nici o problemă în violarea lor”. Ana Kulik, profiler psihologic, explică ce înseamnă a fi maniac. Noi ne gândim la ucigașii agresivi, care în numele ideologiei sunt în stare să comită omucideri, însă Mokhov era un om calm, simplu, hedonist, poate obsedat sexual, cu o inteligență emoțională scăzută. Ieșind din pușcărie cu etichetată de pedofil, multora le este greu să discute timpul petrecut acolo, deoarece sunt constant bătuți, puși permanent să lucreze, poate omorâți, cel mai des (pentru cei tineri) violați.

This is custom heading element

Antonia Abbey, psiholog social la Wayne State University din Statele Unite, Detroit, s-a ocupat cu cercetarea persoanelor care au comis violuri. Unii credeau că femeia era „hard to get”. Altul că „da înseamnă nu și că un bărbat trebuie să insiste, pentru a afla ce vrea femeia cu adevărat”, iar unii că „femeile erau moral obligate să îi răsplătească sexual pentru că (el, violatorul) a fost excitate de ele”. Aceștia își descriau experiențele drept „putere” și ”excitare”. Astfel, dacă observăm copilăria lui Mokhov sau „maniacul din Skopin”, aflăm că a trăit într-o familie toxică, unde mama îl presa emoțional și tatăl alcoolic. Acest detaliu nu scuză cele întâmplate. În adolescență, familia dădea în chirie o încăpere unui grup de bărbați care mereu aduceau femei, ciuda s-a implantat adânc în creierul său. De ce nu-l iubeau femeile pe care el le simpatiza?

This is custom heading element

El nu înțelegea că a făcut ceva rău (lipsa empatiei și narcisismul sunt caracteristici des întâlnite în criminali, mottoul său era „nu fă oamenilor bine și nu vei avea rău”. De fiecare dată răspundea că le oferea fetelor mâncare, le cumpăra lenjerie și marca zilele în care trebuie să înceapă menstruația. Fiecare cumpărătură era notată, iar când se începeau zilele roșii, nu le dădea lenjerie intimă de schimb, pentru a nu deteriora hainele. Baie făceau împreună. Timp de trei ani și șapte luni, fetele erau violate aproape zilnic, Elena a fost de trei ori gravidă, doi băieței au fost aruncați pe stradă, ambele sarcini au fost îngrijite de Ekaterina. Mokhov le-a aruncat o carte de biologie, fiind mici nu înțelegeau nimic, doar că trebuie tăiat cordonul ombilical (singurele foarfece erau tocite, iar apa rece).

This is custom heading element

Fetele încercau să ascundă bilețele în hăinuța copiilor pentru a fi salvate, însă de fiecare dată erau găsite, uneori înlocuite cu foițe scrise greșit gramatical, pentru a da impresia că au fost scrise de mămici tinere. Ceea ce le-a salvat a fost un mesaj ascunns de Katya, pe care l-a dat unei studente, ea închiria o cameră în casa lui Mokhov. Violatorul a avut încredere în adolescentă să-l ajute s-o ia și pe studentă în buncăr, iar ca o reacție în lanț studenta a spus prietenilor, prietenii altor prieteni, până s-a ajuns la poliție în anul 2004.

This is custom heading element

Acum Ekaterina Martynova are 35 de ani, căsătorită, are copil, după ce violatorul i-a trimis cerere de prietenie pe facebook a cerut măsuri de securitate de la stat, de asemenea dorește să deschidă un fond de apărare a victimelor violului. Una din întrebările puse de talk show-uri era pozițiile în care fetele erau violate, o frică a Ekaterinei era să nu i se însceneze o întâlnire cu deținutul. Elena Samokhina nu a mai născut, căsătorită și ea, în aprilie a dat primul ei interviu, până în prezent încearcă să uite totul. ‘Leosha’ a petrecut 5 ani după gratii și încearcă să demonstreze că nu a contribuit la agresarea fetelor, detectorul de minciuni a demonstrat contrariul. Viktor Mokhov este supravegheat de poliție la domiciliu și se ”relaxează” după închisoare, cum spune el ”beau bere”.

This is custom heading element

Nu este o metodă anumită de a scăpa de așa o soartă. Unii spun că trebuie să fii agresiv/ă din start, doar că atunci ești agresat/ă și poți fi omorât/ă. Alții te pot învinui în acest caz, trebuia să fii pasiv/ă. Sfatul meu ar fi de a te informa cum poți să te aperi. Un site care îl pot recomanda este acțiuni de prevenire a violului și de a avea la îndemână pepper spray. Iar cei cărora li s-a întâmplat această nenorocire, să se adreseze unui psiholog sau psihoterapeut de încredere.

Luarea unui interviu de la criminali în timpul vieții este ceva greșit. Criminalii, mai ales cei care sunt grandomani, vor fi încântați. În viitor pot fi tentați să mai comită crime, vor avea un NUME. De aceea, rularea unei emisiuni în timpul vieții cu criminalul ar trebui să fie publice DUPĂ moartea lui.

This is custom heading element

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center