Paris Bennett – criminal la 13 ani
Paris Bennett – criminal la 13 ani

Paris Bennett – criminal la 13 ani

“Do you think you know what love is?”

“I can’t just point to something and say: ‘That’s it’.” (din interviul lui Piers Morgan cu Paris)

This is custom heading element

Paris Bennett e un criminal născut în 1993, care la vârsta de 13 ani și-a ucis sora mai mică, Ella Bennett.

Paris era un copil foarte iubit de mama sa, Charity Lee, o femeie ambițioasă. Ea devenise dependentă de heroină în timpul adolescenței, mama sa alungând-o de acasă. Reușind, în final să scape de această dependență, Charity află că e însărcinată și va avea un băiat, pe Paris. Tatăl lui Paris a părăsit-o pe mama acestuia la scurt timp după nașterea sa.

Paris era descris de către profesorii săi ca fiind un copil foarte inteligent și talentat. Aceștia considerau ca este cel mai deștept elev pe care l-au avut vreodată. La testul IQ, a obținut scorul de 141, ceea ce îl face un geniu.

Aflând că mama sa era însărcinată și că va avea o soră, Paris nu a avut o reacție prea bună. Nu voia să știe nimic despre sora lui. Cu toate acestea, după nașterea Ellei, în 2002, Paris și-a schimbat total comportamentul, cei doi fiind foarte apropiați. Se jucau mult împreună, iar Ella își admira fratele mai mare. Paris o ajuta să-şi aleagă ținutele pe care fetița le va purta în fiecare zi, aceasta având atitudine.

Când băiatul avea 11 ani, Charity a căzut din nou în patima drogurilor, fapt ce l-a făcut pe Paris să se simtă trădat de propria lui mamă, schimbându-și total părerea despre aceasta. După câteva luni, Charity se oprește din a mai utiliza substanțe stupefiante. Ea se mută, alături de cei doi copii, în casa mamei sale, Kyla.

Relația dintre Charity și mama sa era tensionată, acestea nerezolvându-și problemele cauzate de purtarea din adolescență a lui Charity și de alungarea acesteia de către Kyla, care nu a fost un exemplu demn de urmat pentru fiica sa, femeia căsătorindu-se în jur de 8 ori.

Această tensiune era simțită și de copiii lui Charity, în special de către Paris.

Un episod care va reprezenta un semnal de alarmă este momentul când Paris, din greșeală, i-a stricat Ellei o jucărie. Charity l-a certat pentru fapta sa, lucru ce l-a supărat pe băiat foarte tare, acesta luând din bucătărie un cuțit pe care l-a folosit pentru a le amenința pe mama și bunica sa.

După acest episod, Charity l-a internat pe Paris la psihiatrie, unde acesta a rămas timp de o săptămână, doctorii spunând că băiatul nu are nimic. Însă, a fost descoperit faptul că doctorii au scris un raport medical.  În el era specificat faptul că băiatul avea o obsesie pentru crime.

În 2007, Charity și cei doi copii ai săi s-au stabilit în Abilene, Texas, o comunitate foarte religioasă.

În 4 februarie 2007, seara, Charity lucra la un bar, Ella și Paris fiind acasă cu o bonă. În jurul orei 22:00, băiatul o determină pe bonă să plece acasă. Apoi, ia un cuțit din bucătărie, merge în camera Ellei, care dormea, și o înjunghie de 17 ori. După aceea, Paris sună un prieten căruia îi spune că și-a rănit surioara, abia apoi sunând la urgențe. Femeia de la dispecerat îl roagă pe copil să o resusciteze pe Ella, însă polițiștii și-au dat seama că acesta nu a executat manevrele specifice resuscitării, prefăcându-se doar, că ar face-o. De asemenea, băiatul a declarat că și-a omorât sora mai mică pentru că halucina și a crezut că e un demon.

This is custom heading element

După ce au ajuns la locul faptei, polițiștii îl arestează pe Paris și merg la barul unde Charity lucra, pentru a-i spune ce s-a întâmplat.

La început, Charity îl crede pe Paris, dar poliția nu credea povestea acestuia. Odată cu rezultatele autopsiei, se află că Ella nu a fost doar înjunghiată, ci și bătută, sugrumată și abuzată sexual.

După ce află aceste lucruri, Charity îl confruntă pe fiul său, spunându-i că știe că minte. Paris își schimbă total comportamentul și îi spune mamei sale: „Ți-a luat cam mult să-ți dai seama.”

La proces, Paris și-a recunoscut fapta, fiind condamnat la 40 de ani de închisoare, maximul pentru un minor.

După alte teste psihologice, Paris e diagnosticat ca fiind un narcisist patologic, adică o persoană care are stima de sine exagerată. De asemenea, acesta prezintă toate trăsăturile de personalitate ale unui psihopat.

În închisoare, Paris a refuzat vizitele mamei lui, până la un moment dat, când i-a spus acesteia adevăratul motiv care l-a determinat să își ucidă propria soră, și anume, pentru a o pedepsi pe Charity, care începuse să consume din nou droguri, știind că pierderea ambilor săi copii ar răni-o cel mai mult.

Mai apoi, a recunoscut că, de fapt, a avut un motiv sexual indus de filmulețele „snuff”, la care se uita chiar înainte de a săvârși crima, afirmând faptul că, într-adevăr, a abuzat-o pe sora lui și a omorât-o pentru ca aceasta să nu poată spune nimic.

 

După toate cele întâmplate, Charity a născut un băiat, pe nume Phoenix, căruia îi este permis să primească scrisori de la Paris, pe care urmează să le citească când va fi destul de mare ca să înțeleagă ce s-a întâmplat cu frații lui.

Paris e eligibil pentru eliberarea condiționată în 5 februarie 2027.

 

O parte din interviul lui Piers Morgan cu Paris Bennett îl puteți viziona accesând linkul alăturat: https://www.youtube.com/watch?v=_ptbnHDrkKs

This is custom heading element

Un comentariu

  1. Pingback:Ucigașul Nocturn - Keep Focus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center