Pinterest și utilizarea acestuia.
Pinterest și utilizarea acestuia.

Pinterest și utilizarea acestuia.

Pinterest este atât un website cât și o aplicație, al cărei scop este să ajute la organizarea, salvarea și stocarea fotografiilor, ideilor, postărilor — numite pin-uri și altor lucruri interesante,  folosind o alternativă a folderelor — “boards”. Un “pin” poate reprezenta o poză, un videoclip, o reclamă, un desen, un template, o animație, un link și lista poate continua.

Conceptul aplicației

Pinterest a fost conceput astfel încât orice persoană își poate găsi content-ul dorit și interesele. După crearea unui cont și instalarea aplicației, este prezentată o listă cu principalele categorii ce pot apărea pe pagina de explorare. Utilizatorul are posibilitatea să aleagă oricâte opțiuni dorește. Această listă include categorii ce pornesc de la artă, muzică, filme și seriale, și ajung până la idei pentru mobilat, rețete și cultură generală.

De ce Pinterest și nu alte aplicații similare?

Pinterest este preferată de majoritatea persoanelor pentru facilitatea și viteza cu care utilizatorul poate găsi ideile pe care le caută. Datorită acurateței opțiunii de “căutare după poză”, pornind de la o fotografie, pot fi găsite diverse postări cu elemente identice sau asemănătoare. Plecând de la o idee, utilizatorul poate să o dezvolte creativ prin multiplele surse de inspirație de care dispune. De asemenea, odată ce o postare este accesată, scroll-and, pot fi găsite zeci de alte pin-uri asemănătoare. În funcție de pinurile salvate, timpul petrecut la analizarea acestora și accesarea postărilor asemănătoare pornind de la un pin, pagina principală de explorare reușește să prezinte conținutul preferat. Intenția acesteia este să se muleze pe interesele fiecărui utilizator, fără a deveni plictisitoare.

Pinterest socializare

La ce se poate folosi Pinterest?

Aplicația poate fi folosită pentru a salva și distribui lucrurile preferate, pentru a găsi inspirație în artă, muzică și filme.  Pinterest este adesea utilizat pentru a încerca rețete noi și pentru a oferi casei un nou design folosind imaginația, fără a investi în noi decorațiuni. Pinterest dispune de asemenea și de contentent satiric, comedie și meme-uri. Pe lângă inspirație, oferă amuzament și entertainment. Pinterest este o aplicație extrem de populare în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Pentru firme, small business-uri și întreprinzători este un mediu ideal pentru reclamă, având la dispoziție o audiență mult mai mare.

Primii pași în a utiliza Pinterest

Pentru început se recomandă crearea unui cont pentru a continua cu folosirea aplicației. Este ușor, rapid și, mai important, gratuit. Înregistrarea se poate face prin e-mail, Google accounts, Facebook sau Apple ID. Imediat după înregistrarea în noul cont, Pinterest oferă un mini-tutorial de utilizare a acestuia, pentru a continua cu următorul pas. Acest pas constă în crearea unor “boards” (repere) personalizate. Acestea facilitează organizarea postărilor proprii sau a celor salvate pe mai multe categorii la alegere. De exemplu, un board poate să fie utilizat pentru a stoca rețete, altul pentru idei de mobilat sau pentru artă. Utilizatorul poate salva pin-uri încărcate de alte persoane sau poate să își creeze propriile pin-uri, încărcându-le din galeria și fișierele device-ului folosit.

Contul de Pinterest poate fi asociat cu alte aplicații de social media. Astfel, utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a se conecta cu alți prieteni prin intermediul acestuia. Fiind o aplicație de socializare, există posibilitatea colaborărilor cu persoane necunoscute, influenceri sau prieteni existenți.

Avantajele aplicației

Pinterest este gratuit, ușor de folosit și promovează creativitatea și diferitele moduri în care arta poate să fie exprimată. Acesta dă frâu liber imaginației, conținând o opțiune interesantă: persoanele care au încercat ideea prezentată într-un pin pot uploada o fotografie cu rezultatul lor. Este ideal pentru a menține viața online organizată. Pinterest este util în a promova aproape orice tip de afacere și în a găsi audiența și contentul dorit. În afaceri, trendurile de pe această aplicație pot fi folosite la popularizarea unui business. Reclamele și anunțurile pot fi afișate și promovate, iar analiticile pot fi accesate direct din cont. Prețul pentru promovarea unui anunț pe pinterest este extrem de accesibil. Anunțul are o rată foarte mare de atingere a audienței țintă, datorită algoritmului de personalizare a feed-ului.

Dezavantajele aplicației

Deși este o aplicație cu o rată foarte scăzută de toxicitate, hate și negativitate, Pinterest nu este ferit de dezavantaje. Ca în oricare altă aplicație și ca pe oricare alt website, skamerii nu încetează să existe. Persoanele care doresc să facă bani ușor și rapid prin multiple ilegalități își promovează așa numitele “giveaways” prin care pretind să ofere premii în bani sau obiecte de valoare. Aceștia spun lucruri precum “ai fost selectat câștigătorul a __ dintr-un număr de x participanți”. Majoritatea consumatorilor de internet s-au obișnuit de multă vreme cu aceste skam-uri, dar există mereu persoane inconștiente de pericolul în care le sunt puse datele personale și siguranța prin simpla accesare a acestui fals link.

Fiind o aplicație de socializare cu milioane de utilizatori, are problemele sale de securitate, însă aceste pot fi evitate prin activarea autentificării cu 2 factori care anunță printr-un SMS text sau e-mail logarea altui dispozitiv decât cel utilizat în contul personal. Mai apoi se recomandă schimbarea parolei, ce va proteja contul de următoarele posibile pericole.

Calitatea content-ului

Deși utilizatorii Pinterest sunt în proporție de 90% pacifiști, iar dramele de tip Twitter, YouTube și Instagram au o rată extrem de mică, acesta tot promovează standarde inaccesibile. Majoritatea utilizatorilor arată doar părțile ideale din viața lor, la fel cum procedează și modelele și influencerii din acest domeniu. Cu alte cuvinte nimeni nu trebuie să se lase acaparat de compararea vieții lor personale cu ceea ce se afișează pe social media. Acest standard de “perfecțiune” afișat peste tot în lume are un efect negativ asupra stimei de sine.

Pinterest acasa

Pinterest merită utilizat pentru propriul entertainment și distracție, fără a permite idealizarea virtuală a realități să va acapareze. Această aplicație e perfectă pentru a va dezvolta creativitatea, paleta de idei și pentru a găsi infinite surse de inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Preference Center