Profesii artistice
Profesii artistice

Profesii artistice

Articol redactat de către Iulia Bobiș în cadrul Revistei Keep Focus

Profesiile artistice nu sunt printre cele mai căutate în ziua de azi, dar pentru oamenii cu adevărat pasionați acestea pot reprezenta fericirea de a merge la muncă. Continuă să citești articolul dacă te consideri o persoană cu abilități artistice, care pune suflet în tot ce creează.

Joburi creative în artele meșteșugărești

Artiștii meșteșugari pot crea lucruri impresionante folosindu-se de propriile mâini. Iată care sunt câteva dintre domeniile în care ar putea lucra o persoană cu abilități manuale deosebite.

Bijutier

Pentru a crea cercei, brățări, lănțișoare sau inele este nevoie de abilități artistice excelente și de dexteritate. Este o muncă delicată care presupune lipirea metalelor și a pietricelelor.

Sticlar

Este nevoie de multă răbdare, concentrare și atenție la detalii pentru a modela sticla topită în obiecte precum vaze, ornamente, oglinzi, vitralii. Meseria de sticlar necesită atenție constantă, deoarece sticla este modelată la temperaturi foarte ridicate, iar arsurile sunt un pericol frecvent. În plus, pentru a produce creații noi, sticlarii repară uneori obiecte vechi din sticlă.

Tâmplar

Tâmplarii se ocupă de diverse lucrări complexe de la articole produse în masă, cum ar fi mobilierul dormitorului sau dulapurile de bucătărie, până la creații personalizate cum ar fi rafturile pentru vin. Aceștia utilizează mașini speciale controlate de computer și o varietate de unelte electrice pentru a tăia lemnul și a-i da formă. Pentru a avea succes în acest domeniu este nevoie de abilități mecanice și matematice.

Joburi creative în artele frumoase

Sculptor

Fără sculptori nu am fi avut Statuia Libertății, Monumentul lui Lincoln, sau fețele de pe Muntele Rushmore. Sculpturile sunt realizate din materiale precum marmură, piatră, lemn sau gheață. Unii sculptori lucrează pentru muzee sau studio-uri de artă, dar majoritatea sunt liber-profesioniști care creează proiecte pentru colecționari, întreprinderi sau agenții guvernamentale.

Restaurator de artă

Probabil ai văzut deja lucrarea unui restaurator, dar nu știai. Aceștia aduc vechi piese de artă înapoi la forma lor originală. Este o muncă destul de complicată care necesită multă concentrare.

Fotograf

Probabil cu toții cunoaștem fotografi amatori, dar nu uita, această pasiune poate deveni oricând o carieră care să îți asigure traiul. Dacă îți place să spui poveștile prin intermediul imaginilor această meserie ți se potrivește perfect.

Tattoo artist

Este nevoie de o atenție sporită și de o precizie deosebită când vine vorba de desenarea unei imagini permanente pe pielea cuiva. De asemenea, există unele proceduri de igienă care trebuie urmate pentru a evita infecțiile.

Joburi creative în design

Art director

Acest job constă în determinarea aspectului vizual general al reclamelor, ambalajelor, jocurilor video sau filmelor. Un art director stabilește stilul artistic pentru fiecare proiect și supraveghează munca fotografilor, a artiștilor sau a designerilor.

Arhitect

Pentru a proiecta clădiri funcționale, dar și atractive este nevoie de abilități matematice și de înclinație artistică. Arhitecții trebuie să cunoască bine atât proprietățile materialelor de construcție, cât și aspectele structurale și mecanice legate de construcția clădirilor.

Fashion designer

Îți place să dai startul unor noi trenduri? Designerii de modă creează orice fel de haine, accesorii sau încălțăminte. Ambiția și perseverența pot aduce un succes enorm în acest domeniu, dovada fiind creatorii marilor case de modă, cunoscute la nivel internațional.

Designer de interior

Un designer de interior alege iluminatul, pardoseala, mobila și alte materiale ale unei camere, luând în considerare și dimensiunea și aspectul acesteia, precum și reglementările referitoare la construcție.

Designer floral

Pentru a alege combinația perfectă de flori și verdeață pentru diferite evenimente, este nevoie de creativitate și abilități artistice deosebite. În plus, o organizare cât mai bună este foarte importantă, știind că aceste aranjamente nu pot fi pregătite cu mult timp înainte.

Joburi creative în multimedia

Artist de efecte speciale

Unele acțiuni sau personaje sunt prea scumpe sau prea periculoase pentru a fi filmate în viața reală, așa că artiștii de efecte speciale utilizează diferite programe pentru a aduce orice scenă pe ecran.

Dezvoltator de aplicații

Știind că oamenii se bazează tot mai mult pe telefoane în viața de zi cu zi, dezvoltatorii sunt din ce în ce mai căutați, pentru a crea aplicații noi și inovative. Acest job presupune atât creativitate, cât și abilități de programare. Dacă simți că ai înclinații artistice sperăm să găsești cât mai multă inspirație în oricare dintre domeniile enumerate mai sus. Arta este o formă cu totul specială de comunicare, iar talentul și orele întregi de muncă depusă cu pasiune pot duce la crearea unor capodopere.

Apasă AICI pentru a citi articolul nostru despre transformarea pasiunilor în cariere

Ne puteți găsi pe Instagram și Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center