Refreshers (26-29 iulie 2021)
Refreshers (26-29 iulie 2021)

Refreshers (26-29 iulie 2021)

Săptămâna aceasta (26-29 iulie) conține o plenitudine de opțiuni pentru pasionații de arte. Zilele acestea ne vor permite să explorăm totul de la cinematografie și pictură până la balet și comunicare. Participarea la oricare dintre evenimentele de mai jos ar fi o alegere excelentă pentru cei ce își doresc să iasă din monotonia zilelor de lucru.

This is custom heading element

Expoziția Re:Think prezintă o colecție de schițe a artiștilor de la #SISAF 2021. Acestea urmează să fie transformate în mari picturi murale pe zidurile din Sibiu. Pasionații de artă sunt invitați de Orașul Artiștilor pentru a descoperi procesul ce stă la baza realizării unui mural.

Expoziția poate fi vizitată gratuit începând de luni, 26 august, între orele 11:00 și 22:00. Locația evenimentului este Oraşul Artiştilor, Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului.

This is custom heading element

Lucrările lui Ilie Boca vor ajunge la Bistrița cu expoziția  de pictură „palimpest”, care promite diversitate, armonie și culoare.

Deschiderea expoziției va avea loc marți, 27 iulie 2021, la galeria ARGADE 24 din Bistrița. Expoziția este curatoriată de Oliv Mircea. Invitați vor fi Geo Popa, director al Centrului de cultură „George Apostu” ,Bacău, și Alexandru Pugna, director al Centrului Județean Pentru Cultură Bistrița-Năsăud. Intrarea este gratuită.

This is custom heading element

Primul lungmetraj italian din istorie, Infernul, va fi acompaniat de muzica live a italienilor de la Edison Studio pentru un intens moment cinematografic la TIFF.

Ecranizarea va avea loc marți, 27 iulie 2021 de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Este obligatorie respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

Biletele sunt în valoare de 30 de lei și se pot achiziționa aici.

This is custom heading element

Prima ediție a Festivalului Internațional de Carte de la Litera provoacă un mare val de entuziasm în rândurile cititorilor. Mediul online permite întâlniri cu faimoși autori contemporani nu doar din România, ci și din restul lumii.

Nume precum Gina Wilkinson, Ottessa Moshfegh,  David Nicholls, Doina Ruști și Radu Aldulescu reprezintă doar câțiva dintre invitații speciali.

Pe toată durata festivalului, pe litera.ro cititorii pot găsi atât cărțile cu autograf ale autorilor invitați, cât și câte un bestseller cadou semnat de marele Javier Marías. De asemenea, pe site vor fi oferte și pentru alte cărți cu reduceri de până la 70%.

Festivalul online începe de miercuri, 28 iulie și se încheie duminică, 1 august 2021. Programul zilnic este între orele 11:00 și 20:00. Evenimentele sunt gratuite și se vor ține LIVE pe pagina de Facebook a Editurii Litera.

Mai multe detalii despre programul festivalului se pot găsi aici.

 

This is custom heading element

Cea de a doua carte din seria „Jurnalul omului rucsac” va avea parte de o lansare oficială în această săptămână. Noul roman scris de Dragoș Bîrlea, „Pământul de Mijloc” promite cititorilor o poveste despre călătorie, autenticitate și căldură.

Lansarea de carte va permite invitaților să poarte o discuție literară cu autorul. Astfel, ei pot afla detaliile din spatele culiselor despre procesul de scriere al cărții.

Evenimentul va avea loc miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 18:00 în Parcul Etnografic Romulus Vuia, Aleea Muzeului Etnografic, Cluj-Napoca.

This is custom heading element

Clubul Interact Bistrița-Nosa provoacă tinerii la o călătorie în afara zonei de confort. Participanții la acest eveniment vor avea oportunitatea să cunoaște persoane noi într-un mod inedit: pe nevăzute.

Noua ediție a proiectului „Invisible Interaction” va avea loc joi, 29 iulie, ora 18:00 în Pasaj cafe Bistro.

Locurile sunt limitate, iar donația minimă este de 7 lei. Participanții sunt rugați să-și aducă o eșarfă.

Pentru înscrieri accesați acest formular.

This is custom heading element

Sergei Polunin, cunoscut drept cel mai talentat balerin al generației sale,  vine pentru prima oară în România. Ca invitat special TIFF, Sergei va fi protagonistul unui spectacol intens și emoționant. La finalul show-ului, publicul va avea ocazia să poarte o discuție despre carieră și artă cu marele dansator.

Spectacolul se va desfășura joi, 29 iulie, de la ora 20:30, la Castelul Bánffy din Bonțida, Cluj.

Biletele se pot achiziționa aici.

[uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes” no_back=”yes”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center