Rețeta burgerului de succes
Rețeta burgerului de succes

Rețeta burgerului de succes

This is custom heading element

This is custom heading element

Ce contribuie la formarea unor porniri criminale? Traumele din copilărie? Prezența unor dependente în viata? Infidelitate? Eșec? Sau poate chiar pura plăcere de a lua viața cuiva?

This is custom heading element

Născut în 2 martie 1955, Joseph Roy Metheny își descrie copilăria ca fiind traumatizantă și plina de neglijență, din cauza unui tată alcoolic care moare ulterior într-un accident de mașină în vestul Virginiei. El și frații lui au rămas în grija mamei, care era nevoită să lucreze diferite joburi precum șofer de camion, ospătar sau cameristă pentru a-i întreține. Ea contestă acuzațiile fiului ei susținând că „a fost deștept și a avut o copilărie bună. Dacă a fost neglijat, a fost din vina lui. A avut o casă destul de bună”.  El a declarat într-unul dintre interviuri că era adesea plimbat din casă în casă iar mama sa, plătea oameni pentru a avea grija de el și de ceilalți 5 frați pe perioade mai lungi de timp.

This is custom heading element

În 1973, când împlinește 18 ani, Joe intră în armata fiind staționat în Germania, rupând totodată legătură cu mama sa timp de 10 ani. Tot în această perioadă dezvoltă o dependență de heroină.

Intențiile sale criminale încă se aflau sub o intensitate mică, rezumându-se doar la nopțile pierdute în baruri în compania tovarășilor de pe străzi. În același grup de indivizi el întâlnește o femeie care  devine mama fiului său.

This is custom heading element

Într-o noapte din iulie din 1994, Joe ajunge târziu acasă fiind rugat de șeful său să stea peste program, el observă că partenera și copilul lipsesc și majoritatea bunurilor din casă dispăruseră. După un interval de 6 luni descoperă că aceasta se mutase în cealaltă parte a orașului cu un bărbat pentru care se prostitua și vindea droguri.

Din cauza iresponsabilității părinților față de băiat, acesta este luat în custodia autorităților. În ciuda încercărilor lui Joe de a-l aduce acasă, numeroase cereri i-au fost refuzate de către judecători.

This is custom heading element

Evenimentele adunate din ultima perioadă plus sentimentele de furie și răzbunare deja clocoteau în Joe suficient încăt să-i aducă gândul și dorința de a-și vedea fosta iubita moartă alături de actualul ei partener. Nu zăbovește mult și pornește în căutarea celor doi. Cu ajutorul persoanelor din fostul anturaj află unde ar putea să-i găsească, însă nefiind la locul indicat , Joe își descarcă emoțiile pe doi cerșetori pe care ajunge să-i taie bucăți cu un topor. Acum că simțise plăcerea vărsării de sânge acesta mai face trei victime tot în aceeași noapte printre care o femeie, pe care el o considera ușuratică. Acesta a ademenit-o sub un pod folosindu-se de droguri cu scopul obținerii unor informații despre fosta sa parteneră. Din cauza inabilității femeii de a oferi informațiile cerute aceasta este bătută, violată si omorâtă cu sânge rece ca mai apoi să fie aruncată în niște arbuști din apropiere. El repetă procesul cu o a doua femeie. Realizând că prin apropiere își făcea de lucru un pescar , decide să scape de eventualul martor și îi crapă capul cu ajutorul unei țevi de oțel.

Metheny a curățat locurile crimei plasând trei dintre cadavre în râu, iar bucățile celorlalți doi oameni ai străzii într-o locație neștiută. După aproximativ trei săptămâni, Joe este arestat în urma găsirii bucăților de carne și este ținut 18 luni după gratii, însă este eliberat din lipsa informațiilor. Și v-ați gândi că această perioadă ar fi trebuit să  fie un timp în care Joe să reflecteze asupra faptelor lui și să înceapă să regrete, însă singurul regret pe care ulterior îl declara într-un interviu e că “Nu am apucat să omor nenorociții ăia doi pe care îi voiam, și aceea e fosta mea și ticălosul cu care se întâlnea.”

This is custom heading element

Joe nu-și mai satisfăcea plăcerile criminale doar prin ucidere. Simțea nevoia de a fi mai creativ, iar astfel vine cu ideea de a amesteca carnea victimelor sale cu cea animală. Aceasta primește și denumirea de “carne specială” folosită în prepararea burgerilor pe care îi vindea oamenilor din Maryland, care nu s-au plâns vreodată de gustul mâncării.

Cu timpul, stocul de „carne specială” se epuiza așa că el făcea noi victime, însă la ultima crimă, în 1996 printr-un moment de neatenție victima reușește să scape și să anunțe autoritățile despre incident. Deopotrivă multe alte cadavre au fost descoperite arse în pădure așa că numărul victimelor nu se știe cu exactitate, fiind estimat la 13.

This is custom heading element

Joe, ironic cunoscut sub numele de „Tiny” deoarece avea 1.85 metri înălțime și era supraponderal a fost acuzat de două morți confirmate, iar el declară că totul a început ca o simplă răzbunare, devenind cu timpul dependent de puterea pe care i-o oferea luarea altei vieți. Este reținut pe data de 15 decembrie 1996 și e condamnat la moarte, dar sentința îi este schimbata în închisoare pe viață. Cu toate acestea în 5 august 2017 este găsit mort în celula lui la vârsta de 62 de ani, cauza morții lui fiind necunoscută.

[uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes” no_back=”yes”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center