TATSUYA ICHIHASHI
TATSUYA ICHIHASHI

TATSUYA ICHIHASHI

Tatsuya Ichihashi s-a născut în 5 ianuarie 1979, într-o familie de doctori, primind o educație foarte bună, fiind absolvent al Universității Chiba și licențiat în horticultură.  Astăzi, Tatsuya este unul dintre cei mai cunoscuți criminali japonezi.

După absolvirea facultății în 2005, acesta s-a mutat singur într-un apartament cu trei camere, ceea ce era considerat a fi un lux pentru un tânăr absolvent fără venituri. Neavând un job, acesta a început să fure, ajungând chiar să atace o femeie, cu toate că părinții lui îi trimiteau bani lunar.

Se spunea despre acesta că era obsedat de corpul său, mergea la sală zilnic și că îi plăcea să citească reviste manga violente.

22 martie 2007: Tatsuya se întâlnește cu o femeie din Anglia, pe nume Lindsay Hawker, în vârstă de 22 de ani, aceasta fiind licențiată în biologie. Tânăra era o studentă model, însetată de cunoaștere și experiențe noi. De aceea hotărăște să meargă în Japonia pentru a preda engleză, locuind cu alte două tinere, tot profesoare de engleză.

Tatsuya a văzut-o în tren, când Lindsay se întorcea de la lucru. Când aceasta a coborât, Tatsuya a coborât și el. Acesta s-a apropiat de ea, spunând că o recunoaște deoarece ea e profesoara lui de engleză. Lindsay îi spune că nu e adevărat și că nu îl cunoaște. Bărbatul a urmărit-o până acasă, unde i-a cerut un pahar cu apă. Femeia a acceptat, iar cei doi au urcat în apartamentul acesteia, unde tânărul a început să o deseneze, lăsându-i adresa sa de email și numărul de telefon pe desen.

Înainte să plece, Tatsuya a rugat-o pe Lindsay să fie profesoara lui de engleză, spunându-i că o va plăti cu 13 dolari/oră. Pentru că avea nevoie de bani, aceasta a acceptat.

24 martie 2007: cei doi s-au întâlnit la o cafenea pentru ora de engleză. După oră, Tatsuya îi spune tinerei că și-a uitat banii acasă și că ar putea lua un taxi până la locuința sa, ca să o poată plăti. Lindsay acceptă. Aceasta îi spune taximetristului să o aștepte afară deoarece se va întoarce într-un minut. După aproximativ 7 minute, șoferul pleacă, crezând că fata s-a răzgândit și nu se mai întoarce.

I

Tânăra profesoară nu a mai mers la ore, nu a mai vorbit cu familia sa, iar după 2 zile, firma la care lucra a declarat-o dispărută.

Poliția intervine și vorbește cu cele două colege de apartament ale lui Lindsay, care le spun acestora că femeia nu s-a mai întors din ziua în care trebuia să îi predea lui Tatsuya.

Poliția hotărăște să îi facă o vizită lui Tatsuya. Când îi vede, bărbatul încearcă să fugă desculț, cu doar un ghiozdan la el. Acesta scapă, iar polițiștii o găsesc pe Lindsay în apartamentul lui Tatsuya, într-o cadă plină cu nisip și compost, care a fost mutată din baie în balcon, fiind dezbrăcată, legată, tunsă și strangulată. Poliția a presupus că bărbatul aștepta ca corpul lui Lindsay să se descompună în cada cu nisip deoarece acesta a stropit corpul fetei cu o substanță folosită pentru descompunerea deșeurilor.

În timp ce acesta fugea de autorități, tânărul scria într-un jurnal despre emoțiile sale, călătoria sa, dar și despre faptul că își dorea ca Lindsay să fie din nou în viață. A petrecut timp chiar și pe o insulă, mâncând pește, fructe și șerpi, scriind în jurnal că merită tot ce i se întâmplă pentru că a omorât-o pe Lindsay.

Într-una din zile și-a văzut chipul pe un afiș de pe stradă, atunci fiind momentul în care decide să își facă singur o operație estetică, pentru a-și schimba înfățișarea. Și-a scos două semne și și-a tăiat buza de jos cu o foarfecă, pentru a o face mai subțire. De asemenea, a încercat să își modifice și nasul. Pentru a ajunge la un doctor specialist care să îi facă o operație, acesta începe să lucreze pe șantiere în diferite orașe, câștigând în jur de 12.000 de dolari, cheltuiți pe operații estetice la nas, ochi și obraji.

Fiindcă regulamentul prevedea ca pacienților să li se facă poze înainte și după operații, Tatsuya nu a avut de ales decât să accepte. Acela a fost momentul în care medicul și asistentele au observat că bărbatul și-a tăiat semnele de pe față, realizând că pacientul lor era Tatsuya Ichihashi. Clinica a dat poliției pozele, aceștia schimbând poza cea veche cu cea de după operații. Tatsuya vede noua poză și decide să își tundă părul și să cumpere o barbă și o mustață, ambele false.

În 10 noiembrie 2009, după 2 ani de fugă, Tatsuya a fost arestat în Osaka, înainte să plece spre Okinawa. Bărbatul le-a spus polițiștilor că nu a vrut să o omoare pe Lindsay și că a încercat să o resusciteze, însă fără succes.

În cele din urmă, Tatsuya Ichihashi a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a recunoscut că a ucis-o pe Lindsay, încercând să o oprească din a urla, în timp ce o viola.

Acesta a publicat o carte, spunând că toate beneficiile financiare le va dona familiei lui Lindsay. De asemenea, a fost realizat și un film despre viața lui Tatsuya în perioada în care fugea de poliție. Filmul cu titlul „I am Ichihashi” poate fi vizionat gratis pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center