Vampirul din Sacramento
Vampirul din Sacramento

Vampirul din Sacramento

Uneori, faptele unor criminali par desprinse tocmai dintr-un film de groază, iar cazul vampirului din Sacramento e un exemplu terifiant.

This is custom heading element

Povestea vampirului din Sacramento începe cu Richard Chase, un bărbat născut în anul 1950, în Sacramento, California, Statele Unite ale Americii.

La fel ca în cazul multor altor criminali, Richard a fost agresat fizic încă din copilărie de propriul său tată. De asemenea, acesta suferea de boli mintale. Chase era schizofrenic, avea psihoze și suferea și de paranoia, factori care au contribuit, pe lângă dependența de alcool și droguri, la dezvoltarea comportamentului său violent.

Richard prezenta toate cele trei simptome ale unui viitor criminal în serie: uda patul noaptea, era crud față de animale și îi plăcea să se joace cu focul, la propriu.

În 1975, la vârsta de 25 de ani, Richard și-a injectat în vene, sânge de iepure. Acest moment a dus la internarea sa într-un institut pentru oamenii bolnavi psihic. În acest timp, Chase a dobândit porecla „Dracula” deoarece le povestea celorlalți pacienți despre fanteziile sale de  a bea sânge.

This is custom heading element

În 1976, Richard a fost externat din instituția în care era internat. El revine la vechile sale obiceiuri a omorî animale, pentru ca mai apoi, să le bea sângele.

În decembrie 1977, bărbatul avea să își ucidă prima victimă umană. El era un bărbat de 51 de ani, Ambrose Griffin, pe care l-a împușcat în fața casei sale.

În ianuarie 1978, Chase a ajuns în fața casei lui Jeanne Layton. Ea a avut norocul să scape doar pentru că avea ușa încuiată. Richard spune că acest lucru însemna că nu e bine venit. În aceeași seară, Richard a descoperit ușa descuiată a casei soților Edwards, care, din fericire nu erau acasă. Apoi, acesta s-a întâlnit în apropierea unui magazin cu Nancy Holden, o fostă prietenă din liceu, care a fost surprinsă de cât de neîngrijit arăta Richard.

În 23 ianuarie 1978, Richard Chase a omorât-o pe Teresa Wallin, care era însărcinată în trei luni. Criminalul a împușcat-o de două ori, femeia fiind ucisă instant, după care a întreținut relații sexuale cu aceasta. Înainte de a pleca, a mutilat corpul Teresei. EL a înjunghiat-o în plămâni, ficat, stomac și sâni, i-a scos rinichii și intestinele și a băut din sângele ei.

27 ianuarie 1978 – noaptea în care Richard a ucis patru oameni: Evelyn Miroth (38 de ani), fiul său, Jason (6 ani), nepotul său, David Ferreira (1 an și 10 luni) și vecinul acesteia, Dan Meredith.

Chase a ucis instant cele trei victime de sex masculin, iar pe Evelyn a împușcat-o o dată, după care a abuzat-o sexual, i-a înjunghiat vaginul, anusul, i-a scos intestinele și a încercat să îi scoată un ochi. După ce a mutilat-o, Richard i-a băut sângele. Apoi, a mâncat bucăți din creierul băiatului de aproape 2 ani, a luat corpul acestuia acasă, unde l-a castrat pentru a-i bea sângele cu ajutorul organelor genitale.

This is custom heading element

Presa a aflat repede de crimele din Sacramento, ceea ce a dus la intervenția poliției și a FBI-ului. Chase a fost capturat cu ajutorul prietenei sale din liceu, Nancy. Aceasta l-a văzut cu aceeași geacă portocalie, menționată în raportul din cazul morții Teresei Wallin.

Autoritățile au verificat datele pe care le aveau despre Richard, profilul acestuia fiind o potrivire perfectă cu cea a ucigașului.

În cele din urma, cei de la FBI a reușit să-l aresteze în momentul în care acesta ieșea din casă cu o cutie în care autoritățile au găsit haine pătate de sânge și portofelul lui Dan Meredith. De asemenea, în frigiderul bărbatului au fost găsite organe aparținând Teresei Wallin, lui Evelyn Miroth și a fiului acesteia, David.

Richard Chase a fost găsit vinovat pentru șase crime de gradul I și a fost condamnat la moarte prin gazare, acesta murind înainte de termen, în 26 decembrie 1980, în urma unei supradoze cu antidepresive.

Pentru mai multe detalii vă invit să vizionați un scurt documentar despre cazul vampirului din Sacramento, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=9mg8DqZv-sE

This is custom heading element

This is custom heading element

[uncode_share layout=”multiple”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center