Viaţa de adult – sfaturi şi opinii
Viaţa de adult – sfaturi şi opinii

Viaţa de adult – sfaturi şi opinii

Toţi credem că viaţa de adult vine în momentul în care împlinim 18 ani. Legal vorbind, da. Atunci devii responsabil pentru acţiunile tale iar toată lumea îţi cere seriozitate fiindcă ,,acum esti adult”. Fie vorba între noi, devii adult in momentul în care te muţi de la părinţi şi îţi iei un job ca să îţi câstigi existenţa. Uneori, viaţa de adult te loveşte din plin în faţă. Ţi-ai găsit chirie, te-ai mutat singur şi realizezi că de azi înainte, dacă nu îţi faci mâncare şi curăţenie, n-o să o facă nimeni în locul tău. Studii, job, economisit, sănătatea mentală, toate trebuie luate în considerare.

Am pus o întrebare simplă unui public cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 de ani, ce ai învăţat din viaţa de adult, şi ţi-ai fi dorit să fi ştiut cât erai copil? iar ei au răspuns:

,,Niciodată să nu te apuci de făcut mâncare în momentul în care ţi-e foame. Începe cel putin cu o oră înainte să lovească foamea.”

,,Mâncarea gătită e mult mai rentabilă decât fast-food-ul.”

,,M-aş fi bazat pe informatică pentru că tehnologia este viitorul.”

,,Tutunul vărsat este mult mai bun decât ţigările gata făcute. Ieşi la jumătate de preţ şi nu sunt la fel de periculoase.”

,,Este mult mai rentabil să îţi pui apă într-o sticlă de sticlă decât să îţi cumperi de fiecare dată când ieşi afară. Aşa reduci şi excesul de plastic.”

,,Prieteniile sunt trecătoare. Nu te ataşa în special de oamenii cunoscuţi în liceu fiindcă şansele să mai tineţi legătura la facultate sunt mici.”

,,Apreciază la maxim timpul petrecut în liceu. Mergi la voluntariat, fă diferite sporturi şi descoperă ceea ce îţi place.”

,,Este okay ca un job 9-5 să nu fie pentru tine. Nu te stresa, o să găseşti ceea ce îţi place să faci.”

,,Niciodată nu e prea târziu să începi să economiseşti bani.”

,,Învaţă să faci curat şi să faci mâncare cât încă stai cu părinţii.”

,,Niciodată nu te baza pe un singur vis. Fă-ţi mai multe planuri de viitor. Dacă unul eşuează, treci la următorul. Eşecul e inevitabil şi normal. Învaţă să mergi mai departe.”

,,Stai departe de persoanele toxice. Relaţiile din adolescenţă o să le marcheze pe cele din viitor dacă sunt toxice şi nu scapi la timp de ele.”

,,Prima lună din relaţie e cea mai faină. Dacă apar certuri, asta nu înseamnă că nu sunteţi compatibili. Ambii parteneri trebuie să clădească relaţia prin comunicare şi încredere.”

,,Prietenul tău cel mai bun e cel mai potrivit partener de viaţă. Nimeni nu te va înţelege mai bine decât el.”

,,Întotdeauna pune-te pe tine pe primul loc, orice-ar fi. Tu eşti prioritatea numărul 1.”

,,Ia mult timp să găseşti un job care să îţi placă şi în care să te simţi bine. Pot dură ani de zile până să găseşti job-ul ideal. Secretul este să nu te descurajezi şi să lucrezi în continuare la visul tău.”

,,Fă-ţi anual analizele şi ia vitamine.”

,,Învaţă care job-uri sunt pe bune şi care sunt scam-uri. Dacă la început pare prea bun ca să fie adevărat, cel mai probabil aşa şi este.”

,,Sănătatea mentală nu trebuie ignorată. Dacă simţi că ceva nu este în regulă, du-te la psiholog.”

,,Gândeşte pe termen lung înainte de a lua o decizie. Pune-ţi întrebarea dacă se merită şi dacă îţi va aduce vreun beneficiu.”

,,Comunicarea este cheia. Învaţă să comunici. O să îţi fie foarte benefic pe viitor.”

,,Nu tot ce vezi pe social media este real.”

,,Regula de 2 minute. Dacă ceva ia mai puţin de 2 minute fă-l acum şi nu lăsa pe mai târziu.”

,,Este total ok să fii diferit. Nu te lăsa prada societăţii. Fii tu.

Viaţa nu este întotdeauna roz, dar asta nu înseamnă că nu ţi-o poţi face singur. Sfatul nostru este să fii tu. Nu lăsa alţi oameni să te modeleze şi nu te schimba doar ca să te încadrezi în anumite tipare.

Ai grijă de mintea şi de sufletul tău, tinere şi viitor adult.

Ne puteți găsi, de asemenea, pe Instagram și Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Preference Center